Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Σκοτεινή ύλη + μαύρη τρύπα = σκουληκότρυπα !

blhoant

Μια κοινή υπερμεγέθη μαύρη τρύπα και μια σκουληκότρυπα (μια σύραγγα χώρο-χρόνου),είναι ανάμειξη σκοτεινής ύλης. Ακούγεται σαν ένας περιστρεφόμενος σκουπιδότοπος που τακτικά στροβιλλίζει τον αέρα, και ίσως μπορεί να συγκρατεί νερό.

Η προτεινόμενη θεωρία αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη μορφή σκοτεινής ύλης και είναι γνωστή ως "axionic" σκοτεινή ύλη. Τα Αξιόνια, είναι ένα θεμελιώδες υποθετικό σωματίδιο της ύλης, σχετικό με την ισχυρή πυρηνική δύναμη, αλλά δεν είναι το μόνο υποψήφιο σωματίδιο σκοτεινής ύλης. Οι αναζητήσεις για τα (WIMP- ασθενώς αλληλεπιδρώντα σωματίδια με μάζα), και τα μακρινά σωματίδια που αποτελούνται από axionic σκοτεινή ύλη, γίνεται όλο και πιο πιθανό σενάριο.
Ως θεωρία, θέλει τα αξιόνια της σκοτεινής ύλης να διαπερνούν το σύμπαν ως ένα ενεργειακό συμπύκνωμα, που αλληλεπιδρά μόνο μέσω της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης, και υπάρχει σαν ένα είδος διαστημικού φαντάσματος.



Τα αξιόνια είναι πολύ ελαφριά, και συνθέτουν αρκετή μάζα σκοτεινής ύλης, που αποτελούν τη βαρυτική βάση των γαλαξιών. Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ στη Βρετανία, αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του αξιόνιου με το ίδιο το axionic συμπύκνωμα, έχει αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό,ως ανάξιο λόγου, και ίσως κρύβεται κάτι άλλο πίσω απο αυτό.

ΠΗΓΗ: prisonplanet.gr