Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Ο πρώτος μελλοντικός αποικισμός του Διαστήματος ;Το πρώτο "διαστημικό κράτος" σας καλεί να ζήσετε στο μελλοντικό διαστημικό σταθμό του, που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη


Η Ασγκάρντια  (Asgardia), μια μάλλον περίεργη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα έθνος στο διάστημα, έχει δηλώσει ότι θέλει τελικά να κατασκευάσει ένα διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Γη και τη Σελήνη. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Χονγκ Κονγκ, οι εμπνευστές του φιλόδοξου αυτού σχεδίου που ακούει στο όνομα "Ασγκάρντια", αποκάλυψαν επίσης τα σχέδιά τους να εκτοξεύσουν τον κύριο δορυφόρο τους τον Asgardia-1, το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Η Ασγκάρντια  ισχυρίζεται ότι έγινε το πρώτο διαστημικό έθνος στον κόσμο. Σχεδιάζει να εκτοξεύσει ένα μικρό δορυφόρο σε σχήμα κύβου (cubesat) πάνω σε ένα τροχιακό διαστημόπλοιο τύπου ATK Cygnus από το νησί Wallops, της Βιρτζίνια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ιπτάμενο σκληρό δίσκο 512 Γιγαμπάιτς, ο οποίος θα αξιοποιηθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και από την εταιρεία NanoRacks, όπου και  θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη για πέντε χρόνια.Οι άνθρωποι που έχουν ήδη εγγραφεί διαδικτυακά για να συμμετάσχουν στο διαστημικό έθνος, αποκαλούμενοι και ως Ασγκαριανοί (Asgardians), θα μπορούν να στέλνουν δεδομένα στο μικρό δορυφόρο σε σχήμα κύβου (cubesat) που προαναφέραμε. Ενώ αυτό μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται μόνο για μια αθώα αποστολή φωτογραφιών και μηνυμάτων, υπάρχει η πιθανότητα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος ¨δεξαμενής¨ δεδομένων για παράνομο περιεχόμενο. Ωστόσο, η Ασγκάρντια  με δήλωσή της στο περιοδικό New Scientist επεσήμανε ότι θα φιλτράρουν οποιαδήποτε δεδομένα πριν ¨ανεβούν¨ (μεταφορτωθούν) στον δορυφόρο τους. Κάθε άτομο μπορεί να αποστείλει 300 Κιλομπάιτς δεδομένων στο δορυφόρο αυτό (cubesat)   .Αρχικά οι άνθρωποι το πήραν ως ένα διασκεδαστικό ιστότοπο, και εγράφησαν, αλλά αργότερα τα πράγματα έγιναν λίγο περίεργα και σοβαρά, όταν η εταιρεία δήλωσε ότι μέσα στα άμεσα σχέδια της είναι να κατασκευάσει ένα διαστημικό σταθμό.Μια καλλιτεχνική απεικόνιση του όλου εγχειρήματος  από την εταιρεία εμφανίζει ανθρώπους που περπατούν γύρω από ένα τεράστιο διαστημικό σταθμό, γεμάτο με οχήματα που πετούν πάνω από το κεφάλι τους.


Η δεύτερη εικόνα (κάτω) προβάλλει με λεπτομέρεια εναν αρθρωτό διαστημικό σταθμό, με ένα μεγαλύτερο δακτυλιοειδές σταθμό στο βάθος.Η Ασγκάρντια  σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει το Κοινοβούλιο της Ασγκάρντια  σε έξι μήνες. Παρουσίασε επίσης και το "εθνικό της ημερολόγιο".Και δεν είναι μόνο αυτό. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για "μέλος του Κοινοβουλίου" για την Ασγκάρντια, μιας και υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν περίπου 10.000 ατόμα. Και από τις 18 Ιουνίου, μπορείτε επίσης να ψηφίζετε για το Σύνταγμα, τη σημαία, αλλά και για τον εθνικό ύμνο του διαστημικού αυτού έθνους.Για να ψηφίσετε, θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένος πολίτης στο πρόγραμμα, πράγμα το οποίο μπορείτε να κάνετε στον ιστότοπο της Ασγκάρντια*. Το πρόγραμμα ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερους από 190.000 εγγεγραμμένους πολίτες από 200 χώρες, καθιστώντας το την 185η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο από την άποψη του πληθυσμού.

*Δείτε - συμετάσχετε στο πρόγραμμα Ασγκάρντια 

 

Διαβάστε και εδώ.

Σχόλιο της μετάφρασης: Από την μεριά μας ευχόμαστε το φιλόδοξο αυτό σχέδιο να μην πάρει την τροπή που είδαμε στην ταινία Elysium !
Πηγή
Πηγές υπάρχουν επίσης και στις παραπομπές του κειμένου (οι λέξεις με τα μπλε γράμματα)

         


Για διορθώσεις μετάφρασης ως προς το πρότυπο κείμενο, απορίες, ή συμπληρώματα, γράψτε μας: gikasd63@hotmail.comΕάν, κατά την άποψή σας, υπάρχουν επιστημονικά λάθη στο πρότυπο κείμενο η ομάδα μας δεν μπορεί να παρέμβει και να το αλλάξει χωρίς την συναίνεση του αρθρογράφου. Για οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή επικοινωνήστε με την πηγή του άρθρου.Από την ομάδα : @Aratosastronomy