Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εξερράγη μετεωρίτης με δύναμη μίας ατομικής βόμβας, και κανείς δεν το πρόσεξε !


Η NASA πρόσφατα αποκάλυψε ότι ένας τεράστιος μετεωρίτης συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό αυτό το Φεβρουάριο με δύναμη ίση με μια ατομική βόμβα. Αλλά κανένας δεν είχε την παραμικρή υποψία ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Αν και είχε την καταστρεπτική δύναμη της βόμβας της Χιροσίμα (περίπου 13.000 τόνους ΤΝΤ), η συγκεκριμένη βολίδα ήταν πολύ μικρή. Η έκρηξη αυτή έγινε πάνω από το Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό στις 6 Φεβρουαρίου


Συγκριτικά με τον μετεωρίτη αυτό, ο μετεωρίτης του Τσελιάμπινσκ που συνετρίβη το 2013 ο οποίος φαίνεται ότι ζύγιζε περίπου 10 τόνους, απελευθέρωσε περίπου ενέργεια ισοδύναμη με 500.000 τόνους TNT. Όπως προτείνει ο Phil Plait διαχειριστής ενός Αστρονομικού ιστότοπου (blogger), αυτό το γεγονός δεν είναι κατ 'ουσία κάτι το τόσο σπάνιο. Είπε λοιπόν ότι  «Φαινόμενα όπως αυτό συμβαίνουν αρκετές φορές το χρόνο, κατά μέσο όρο, με τα περισσότερα να περνάν απαρατήρητα. Η Γη αποτελείται κυρίως από νερό, αλλά ακόμα και όπου υπάρχει χερσαία επιφάνεια, συνολικά, βρίσκονται αραιοκατοικημένες περιοχές"

Παρά το γεγονός ότι έχουμε μια  συνεχή αύξηση του πληθυσμού, η ανθρώπινη φυλή δεν είναι και τόσο μεγάλος στόχος για πιθανούς καταστροφικούς μετεωρίτες, όπως θα θέλαμε ίσως να σκεφτούμε. Γι αυτό το λόγο, η NASA εξακολουθεί να διαχειρίζεται το ‘’Πρόγραμμα Κοντινών στη Γη αντικειμένων’’ (Near Earth Object Program) , μια πρωτοβουλία η οποία παρακολουθεί χιλιάδες αντικείμενα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χτυπήσουν τη Γη τα επόμενα 100 χρόνια.

 Αυτή η ανάρτηση γράφτηκε από τον Umer Abrar. Για να επικοινωνήσετε με το συντάκτη αυτής της ανάρτησης, γράψτε στό : mirzavadoodulbaig@gmail.com ή  προσθέσετε τον /  ακολουθήστε τον  στο facebook:

ΠΗΓΗ: http://www.physics-astronomy.com