Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Επιβεβαιώθηκε η αποστολή της NASA στο παγωμένο φεγγάρι του πλανήτη Δία, την Ευρώπη

Ένας παγωμένος ωκεάνιος κόσμος στο Ηλιακό μας σύστημα ο οποίος θα μπορούσε να μας πει πολλά για τις δυνατότητες ύπαρξης ζωής σε άλλους κόσμους, επικεντρώνεται με την επιβεβαίωση της επόμενης φάσης της αποστολής Europa Clipper

Η απόφαση αυτή επιτρέπει στην αποστολή να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του τελικού της σχεδιασμού, ακολουθούμενη από την κατασκευή και τη δοκιμή ολόκληρου του διαστημικού οχήματος και του ωφέλιμου επιστημονικού του φορτίου.

Μια καλλιτεχνική απεικόνιση του 2016 για το διαστημικό σκάφος Europa Clipper. Ο σχεδιασμός αλλάζει καθώς το διαστημικό σκάφος αναπτύσσει τους μηχανισμούς του. Εικόνα: NASA / JPL-Caltech

"Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την απόφαση η οποία πηγαίνει την αποστολή Europa Clipper ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στην απελευθέρωση των μυστηρίων αυτού του ωκεάνιου κόσμου", δήλωσε ο Thomas Zurbuchen, συνεργαζόμενος διαχειριστής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών (Science Mission Directorate) στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον. "Βασιζόμαστε στις επιστημονικές γνώσεις οι οποίες λήφθηκαν από τις ναυαρχίδες των διαστημοπλοίων Galileo και Cassini, προσπαθώντας  να προωθήσουμε την κατανόηση της κοσμικής μας προέλευσης και ακόμη και της ζωής στο Σύμπαν".

Η αποστολή θα διερευνήσει διεξοδικά το φυσικό δορυφόρο του πλανήτη Δία, την Ευρώπη, και θα ερευνήσει εάν το παγωμένο αυτό φεγγάρι θα μπορούσε να φιλοξενήσει συνθήκες κατάλληλες για την ύπαρξη ζωής, βελτιώνοντας τις γνώσεις μας για την αστροβιολογία. Για να αναπτύξει αυτή την αποστολή με τον οικονομικότερο τρόπο, η NASA στοχεύει να έχει έτοιμο για δράση το διαστημικό σκάφος Europa Clipper, το οποίο προβλέπεται να εκτοξευτεί το 2023. Ωστόσο, η δέσμευση για τη βασική γραμμή του οργανισμού (ΝΑΣΑ) υποστηρίζει σαν χρονικό πλαίσιο έναρξης της εκτόξευσης το διάστημα μέχρι το 2025.

Το εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια προωθεί την ανάπτυξη της αποστολής Europa Clipper σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins της για τη Διεύθυνση Επιστημονικών Αποστολών. Το Europa Clipper διοικείται από το Γραφείο του Προγράμματος Πλανητικών Αποστολών (Planetary Missions Program Office) στο Marshall Space Flight Center της NASA στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.

Από: JET PROPULSION LABORATORY

……………….*………………..

Ενημερωθείτε για θέματα Αστρονομίας και Επιστήμης στις ομάδες μας στο Facebook:


Πηγές υπάρχουν επίσης και στις παραπομπές του κειμένου (οι λέξεις με τα μπλε ή κόκκινα γράμματα)

Απόδοση στα Ελληνικά : Δημήτρης Γκίκας.
 Για διορθώσεις μετάφρασης ως προς το πρότυπο κείμενο, απορίες, ή συμπληρώματα, γράψτε μας: gikasd63@hotmail.com  η αφήστε μήνυμα inbox στη Σελίδα:

Επίσης εάν θέλετε να δημοσιευτεί στο μπλόγκ μας κάποια δική σας εργασία, άρθρο, ή Paper σχετικά με την επιστήμη, αποστείλατε τα άρθρα αυτά συνοδευόμενα απαραίτητα από τη σχετική βιβλιογραφία, και την σχετική έντυπη άδεια σας για δημοσίευση στο μπλόγκ μας, στη διεύθυνση: gikasd63@hotmail.com . Η δημοσίευση είναι εντελώς δωρεάν.

Εάν, κατά την άποψή σας, υπάρχουν επιστημονικά λάθη στο πρότυπο κείμενο η ομάδα μας δεν μπορεί να παρέμβει και να το αλλάξει χωρίς την συναίνεση του αρθρογράφου. Για οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή επικοινωνήστε με την πηγή του άρθρου.

 Το κείμενο υπόκειται σε επικαιροποίηση αν υπάρξουν έγκυρες διορθώσεις ή νέα στοιχεία που αφορούν το θέμα του άρθρου. 

Για την ομάδα : @Aratosastronomy