Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πρωτεύων Καθρέφτης του Διαστημικού Τηλεσκοπίου James Webb Πλήρως Συναρμολογημένος







Μέσα σε ένα τεράστιο καθαρό δωμάτιο στο Διαστημικό Κέντρο Πτήσεων Goddard της NASA στο Greenbelt, η ομάδα του Διαστημικού Τηλεσκοπίου James Webb χρησιμοποίησε ένα ρομποτικό βραχίωνα για να εγκαταστήσει το τελευταίο από τα 18 κάτοπτρα του τηλεσκοπίου επάνω στην δομή του τηλεσκοπίου.

Το James Webb Space Telescope θα είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο που θα εκτοξευτεί ποτέ. Η εγκατάσταση του τελευταίου κομματιού σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη συναρμολόγηση του Διαστημικού Τηλεσκοπίου James Webb.



«Οι επιστήμονες και οι μηχανικοί έχουν εργαστεί ακούραστα για να εγκαταστήσουν αυτούς τους απίστευτους, σχεδόν τέλειους καθρέφτες που θα συγκεντρώνουν φως από τις προηγουμένως κρυμμένες σφαίρες των πλανητικών ατμοσφαιρών, τις περιοχές σχηματισμού αστέρων και τις απαρχές του Σύμπαντος», δήλωσε ο John Grunsfeld, αναπληρωτής διοικητής των επιστημονικών αποστολών της NASA στην Ουάσιγκτον. «Με τους καθρέφτες τελικά ολοκληρωμένους, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στις τολμηρές παρατηρήσεις που θα φωτίσουν τα μυστήρια του σύμπαντος.»



Σε αυτή την σπάνια θέα, οι 18 καθρέφτες του James Webb Space Telescope φαίνονται πλήρως εγκατεστημένοι στη μεγάλη δομή του τηλεσκοπίου.



Πηγή: NASA -  tsene.com