Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

9η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων - 17-19 Ιουλίου 2015

2015-02-17 234100

9η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων - 17-19 Ιουλίου 2015

***
Η 9η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Ιουλίου 2015 στους Φιλιππαίους Γρεβενών. Την διοργάνωση έχει αναλάβει το παράρτημα Κοζάνης της εταιρείας αστρονομίας και διαστήματος .
Η τοποθεσία είναι οι πρώην κατασκηνώσεις στην θέση Κουρούνα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μετρών κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, με άνετη οδική πρόσβαση και πληθώρα ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στη γύρω περιοχή.
Η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερα σκοτεινό ουρανό, κάτι που διαπιστώθηκε και στην 5η πανελλήνια εξόρμηση που έγινε στο ίδιο σημείο (διοργάνωση του ΟΦΑ το 2011).
Η επίσημη σελίδα της εξόρμησης (υπό κατασκευή):
http://www.astroexormisi2015.gr
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ανοίξει:
http://www.astroexormisi2015.gr/form/
2015-02-17 234938
Κάλεσμα για προτάσεις workshops στην 9η ΠΕΕΑ
Φίλοι Ερασιτέχνες Αστρονόμοι,
Στα πλαίσια της διοργάνωσης της 9ης ΠΕΕΑ και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι των workshops, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ως οργανωτική ομάδα, θεωρήσαμε πολύ ενδιαφέρον, πέραν των θεμάτων που συλλέξαμε ως υποψήφια προς υλοποίηση, να ακούσουμε και τις ιδέες της υπόλοιπης αστρονομικής κοινότητας. Γι' αυτό το λόγο, θα ήταν χαρά μας να δεχτούμε και τις δικές σας προτάσεις, ώστε μαζί με τις ήδη υπάρχουσες να καταλήξουμε στα πιο ενδιαφέροντα θέματα.
Εάν είναι δυνατό, κάθε μέλος που προτείνει ένα θέμα, ας συμπεριλάβει μια μικρή περίληψη του περιεχομένου, μια εκτίμηση της συνολικής διάρκειας και ίσως το πρόσωπο το οποίο θα επιθυμούσε να πραγματευτεί το workshop. Όλα τα θέματα που θα έχουν προταθεί μέχρι τις 15/3, θα συζητηθούν από την οργανωτική ομάδα, θα αξιολογηθούν με βάση τα χρονικά περιθώρια, τη διαθεσιμότητα των προσώπων και των πόρων, ενώ το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προς τα τέλη Μαρτίου.
Με εκτίμηση
Η Οργανωτική Επιτροπή
(Αποστολή των προτάσεων στον Κώστα Γιαννουλούδη, kgiannouloudis@hotmail.com)
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr
      
1px