Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

   Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας - ΑΡΑΤΟΣ

 Από τον Φεβρουάριο του 2011 υφίσταται ή διαδικτυακή ομάδα Astronomy & Science από μία ομάδα ερασιτεχνών Αστρονόμων, από την οποία στη συνέχεια δημιουργήθηκε η Ομάδα Παρατηρησιακής Αστρονομίας Σαλαμίνας. 
    Η ομάδα φέρει την επωνυμία ''ΑΡΑΤΟΣ'' προς τιμή του αρχαίου Αλεξανδρινού ποιητή που έζησε στο διάστημα 305 - 240 π.Χ. ο οποίος με το επικό του έργο ''Φαινόμενα και Διοσημεία'' σε συνεργασία με τον Εύδοξο τον Κνίδιο (~407-335 π.Χ), άλλαξε τη ροή της Παγκόσμιας Αστρονομίας του τότε γνωστού κόσμου. 
    Η ομάδα μας ασχολείται κυρίως με την Παρατήρηση και μελέτη του Ουρανού, καθώς και μέσω της παρατήρησης τη προώθηση και εκλαΐκευση της Επιστήμης της Αστρονομίας η οποία και θεωρείται η Μητέρα όλων των επιστημών. 
     Στις παρατηρήσεις μας μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα και δωρεάν όλοι εκτός από εκείνους τους οποίους κρίνουμε ως επισφαλείς για το κοινό της παρατήρησης και οι οποίοι είναι πιθανόν να διαταράξουν την πορεία της.

     Μέλος της ομάδας μας μπορεί να γίνει κάποιος όταν : 

1. Έχει αγάπη για τον Ουρανό και τις επιστήμες γενικότερα.

 2. Διαθέτει αστρονομικό εξοπλισμό (Κιάλια, Τηλεσκόπιο) καθώς και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις γύρω από την Επιστήμη της  Αστρονομίας.

 3. Δεν έχει σκοπό και ούτε έχει προβεί σε ενέργειες που βλάπτουν την ομάδα. 

 4. Δεν συμμετέχει ή είναι μέλος σε αντιεπιστημονικές, παραεπιστημονικές, ή αποκρυφιστικές ομάδες γενικά.  

Η Ομάδα δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.Με τιμή

Η Ομάδα μαςΕπικοινωνία : gikasd63@hotmail.com