Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο στο Σύμπαν που Θεωρητικά δεν θα πρέπει να υπάρχει καθόλου.

Ίσως έχετε αναρωτηθεί για το ποια θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη γνωστή δομή στο σύμπαν; Λοιπόν εδώ έχουμε την απάντηση. " Το Μεγάλο τείχος του Ηρακλή στον Αστερισμό της Κόμης της Βερενίκης [Hercules-Corona Borealis Great Wall εν συντομία (Her-CrB GW)]". Οι αστρονόμοι συνήθιζαν  να πιστεύουν ότι ήταν απλώς ένα ’’νήμα’’ από γαλαξίες. Αλλά πρόσφατες έρευνες προτείνουν ότι η δομή αυτή δεν είναι απλά πάρα πολύ μεγάλη, αλλά το μέγεθός της έχει αφήσει έκθαμβους τους αστρονόμους.

Το Μεγάλο τείχος του Ηρακλή στον Αστερισμό της Κόμης της Βερενίκης …μια τεράστια γαλαξιακή υπερκατασκευή.


Ο Δρ Τζον Hakkila, καθηγητής αστροφυσικής στο κολλέγιο του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα και ένας από τους αστρονόμους που ανακάλυψαν τη δομή αυτή, δήλωσε στο δημοσιογραφικό ιστότοπο The Huffington Post " ότι το Her-CRB GW είναι μεγαλύτερο από το θεωρητικό ανώτατο όριο για το πόσο μεγάλες μπορεί να είναι οι Συμπαντικές δομές . Έτσι, προκύπτει ένα αίνιγμα: δεν πρέπει να υπάρχει, αλλά προφανώς υπάρχει".

Μυστήρια ακριβώς όπως αυτό γεννώνται  γιατί οι αστρονόμοι παρατηρούν τον ουρανό όπως εκείνος είναι στο… παρελθόν, καθώς με τις παρατηρήσεις τους ‘’ρίχνουν άπλετο φως’’ όχι μόνο στα πρώτα χρόνια του Σύμπαντος, αλλά και περισσότερο στην εξερεύνηση του  γαλαξία μας, του Ηλιακού μας συστήματος, και, τελικά, του ίδιου μας του εαυτού….

Καθώς οι αστρονόμοι συνεχίζουν να  χαρτογραφούν τον ουρανό, ίσως έτσι απλά, μπορεί να υπάρχει κάτι ακόμα μεγαλύτερο από Το Μεγάλο τείχος του Ηρακλή στο Σύμπαν μας.


Ο καθηγητής Hakkila δήλωσε: ’’Ο κίνδυνος να βρεθούν μεγαλύτερα ή πιο μακρινά, ή  παλαιότερα πράγματα στο Σύμπαν είναι ότι πάντα, αργά ή γρήγορα, κάποιος πιθανόν να είναι σε θέση να ανακαλύψει κάτι μεγαλύτερο, πιο μακρινό, από τα αντικείμενα που ήδη έχουμε ανακαλύψει. Έτσι, μέχρι στιγμής τα ευρήματα αυτά δεν έχουν ακόμα επισκιαστεί, όμως αυτά που έχουμε ανακαλύψει δημοσιεύθηκαν μόλις περίπου πριν από έξι μήνες ! "

Μπορείτε να διαβάσετε την εργασία σχετικά με την έρευνα στο περιοδικό Astronomy & Astrophysics.









Αυτή η ανάρτηση γράφτηκε από τον Umer Abrar. Για να επικοινωνήσετε με το συντάκτη αυτού του άρθρου, γράψτε στη ηλ. διεύθυνση :mirzavadoodulbaig@gmail.com ή προσθέστε /ακολουθήστε τον στο facebook:

Πηγές: physics-astronomy.com
            el.wikipedia.org 
            en.wikipedia.org

Απόδοση στα Ελληνικά : Δημήτρης Γκίκας
Για διορθώσεις απορίες ή συμπληρώματα γράψτε μας: gikasd63@hotmail.com