Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Odysseus II: Διαγωνισμός Επιστήμης του Διαστήματος: Εμπνευστείτε!‏

Like   Tweet   Pin   +1  

home-slider-2

Odysseus II: Διαγωνισμός Επιστήμης του Διαστήματος: Εμπνευστείτε!

Επιστήμονες από όλη την Ευρώπη καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό με υψηλά κριτήρια, εξερευνώντας τα μυστήρια και τις προκλήσεις του διαστήματος.
Με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο διαγωνισμός Odysseus προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους να επιδείξουν την ευφυΐα τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το διάστημα, από τους δορυφόρους και τα διαστημόπλοια μέχρι την αστροβιολογία και τα διαπλανητικά ταξίδια.
Ο διαγωνισμός, ο οποίος επίσημα ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2015, είναι ανοιχτός σε ομάδες μαθητών ηλικίας από 7 μέχρι 22 ετών από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργαζόμενων χωρών.
Θα απονεμηθούν βραβεία μεγάλης αξίας, όπως ευκαιρίες για μαθητεία (internships), τηλεσκόπια και iPads. Οι φιναλίστ σε διεθνές επίπεδο θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες ή στην Τουλούζη. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ταξιδέψουν στο Guiana Space Centre στη Νότια Αμερική.
Θα πραγματοποιηθούν χωριστοί διαγωνισμοί για τις 3 βαθμίδες της εκπαίδευσης:
• Skywalkers (μαθητές Δημοτικού)
• Pioneers (μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου)
• Explorers (προπτυχιακοί φοιτητές)
2015-12-03 232707
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε 2 κύκλους καλύπτοντας τις ακαδημαϊκές χρονιές 2015-2016 και 2016-2017 με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων μαθητών.
Οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν δημιουργώντας και υποστηρίζοντας ομάδες μαθητών. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής υποστήριξης κατόπιν ζήτησης. Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος του Odysseus είναι να εμπνεύσει τους νέους στην Ευρώπη να ασχοληθούν με την επιστήμη του διαστήματος. Ο διαγωνισμός προάγει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν την επιστημονική μάθηση με τη βιωματική εμπειρία.
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ακριβείς οδηγίες υποβολής συμμετοχών στο www.odysseus-contest.eu.
***
Επισυνάπτεται επιστολή - ανακοίνωση σχετικά με τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιστήμης του Διαστήματος, καθώς και επιστολή - πρόσκληση προς υποψήφιους Μέντορες και αντίστοιχη προς υποψήφιους Αξιολογητές, τις οποίες παρακαλούμε να προωθήσετε / κοινοποιήσετε σε συνεργάτες ή / και μέλη σας που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά στο Δίκτυο Μεντόρων και στην Ελληνική Ομάδα Αξιολογητών του διαγωνισμού αντίστοιχα.
Επικοινωνία
Ελισάβετ Κωνσταντίνου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής
ΝΟΗΣΙΣ
6ο χμ Θεσσαλονίκης- Θέρμης , 57001 Θέρμη, Ελλάδα
Email: konstantinou@noesis.edu.gr
Τηλ: +30 2310 483 000, εσωτ. 105
Fax: +30 2310 483 020
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr
facebook feed flickr google_plus pinterest soundcloud tumblr twitter vimeo youtube
1px