Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Η Nasa αποκαλύπτει τον μεγαλύτερο πύραυλο στον κόσμο που θα πάει στον πλανήτη Άρη [Εικόνες Βίντεο]


nasa-apokalipti-ton-megalitero-piravlo-ston-kosmo-pou-tha-pai-ston-planiti-ari-ikones-vinteo-700x360
Ο μεγαλύτερος πύραυλος στον κόσμο που θα μεταφέρει τον πρώτο άνθρωπο στον πλανήτη Άρη

Ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του… ονείρου βρίσκεται η NASA, η οποία παρουσίασε τα σχέδια του πυραύλου που θα μεταφέρει τον πρώτο άνθρωπο στον  πλανητη Αρη!
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, η κατασκευή του πυραύλου θα έχει ολοκληρωθεί το 2018, γεγονός που θα σημάνει την έναρξη της… αντίστροφης μέτρησης για την υλοποίηση του σχεδίου μεταφοράς ανθρώπων στον κοντινότερο στη Γη πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.
Η NASA ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός όλων των βημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή του πυραύλου.
Πρόκειται για το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε ειδικά για το ταξίδι ανθρώπων σε άλλο πλανήτη, μετά τη σχεδίαση του πρώτου εξερευνητικού πυραύλου Saturn V. Θα είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος που κατασκευάστηκε ποτέ και θα μεταφέρει το διαστημικό όχημα Orion, με το οποίο θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες στην εξερεύνηση του διαστήματος.
Βάσει του σχεδιασμού, το ύψος του θα είναι 98 μέτρα και θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα δοκιμαστικά το 2017.
Η τελική δοκιμή για τη λειτουργία του θα πραγματοποιηθεί το 2018, σε ημερομηνία που θα οριστεί. Ο πύραυλος θα χρησιμοποιήσει κρυογονικό υγρό υδρογόνου και υγρό οξυγόνο για καύσιμο.
Τα πρώτα τεστ για τη λειτουργία των τεσσάρων κινητήρων έχουν ήδη ξεκινήσει. Το τελευταίο είχε διάρκεια πέντε λεπτών, ενώ πραγματοποιήθηκε και άσκηση σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά.

nasa011
nasa04

nasa05

nasa06

nasa07 (1)

nasa08

Sfairka.gr