Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ασανσέρ ύψους 20 χλμ!

Στην οροφή του θα υπάρχει πλατφόρμα απογείωσης διαστημοπλοίων
Δείτε ένα βίντεο για το γιγάντιο ανελκυστήρα



Η Καναδέζικη εταιρεία ανάπτυξης διαστημικής τεχνολογίας Thoth Technology έλαβε έγκριση στην αίτηση ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε στις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές για ένα… διαστημικό ανελκυστήρα. Πρόκειται για ένα ασανσέρ που η είσοδος του θα είναι στην επιφάνεια της γης και η έξοδος του θα βρίσκεται σε ύψος 20χλμ! Στην οροφή του ανελκυστήρα θα βρίσκεται μια πλατφόρμα από την οποία θα ξεκινούν το ταξίδι τους διαστημικά σκάφη. Θεωρητικώς η εκκίνηση ενός διαστημικού σκάφους από ένα τέτοιο ύψος θα κάνει πιο εύκολη, πιο ασφαλή και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος την εκτόξευση ενός διαστημικού σκάφους.

Γιγάντιος πύργος
Ο TothX Tower όπως ονομάζεται αυτή η κατασκευή θα αποτελείται από ένα εξωτερικό σύνολο φουσκωτών τμημάτων κατασκευασμένων από ειδικά ενισχυμένα υλικά. Στο εσωτερικό θα βρίσκεται μια κατασκευή, ο ανελκυστήρας, που θα λειτουργεί με ένα μηχανισμό πεπιεσμένου αέρα. Την σταθερότητα της γιγάντιας κατασκευής θα παρέχουν μεγάλοι σφόνδυλοι. Ο σφόνδυλος είναι ένας πολύ «βαρύς» τροχός που συνήθως προσαρμόζεται σε μία μηχανή για να εξομαλύνει την κίνησή της. Σφόνδυλοι χρησιμοποιούνται ανάμεσα στα άλλα στα αυτοκίνητα.
Οι σφόνδυλοι θα λειτουργούν ως συμπιεστές για να δημιουργείται η απαραίτητη ατμοσφαιρική πίεση για να λειτουργεί ο μηχανισμός του ανελκυστήρα. Εκτός από τη χρήση του ως εξέδρα εκτόξευσης διαστημικών σκαφών ο πύργος αυτός θα μπορεί να παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, να παράγει αιολική ενέργεια και φυσικά να αποτελέσει τουριστικό αξιοθέατο.

http://www.tovima.gr