Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι 100 υποψήφιοι για το ταξίδι χωρίς επιστροφή στον Άρη [εικόνες,βίντεο]

aris_11

Ανακοινώθηκαν οι 100 υποψήφιοι για την αποστολή στον Άρη που διοργανώνεται από τον ολλανδικό οργανισμό «Mars One» και επιθυμούν να «αποικήσουν» στον πλανήτη δίχως να έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στη Γη.
Ανάμεσα στους 100 υπάρχουν 39 από τις ΗΠΑ, 31 από την Ευρώπη, 16 από την Ινδία, 7 από Αφρική και 7 από την Ωκεανία, ενώ οι μισοί είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Δύο από τους υποψηφίους ήταν 18 ετών όταν υπέβαλαν αίτηση το 2013, ενώ ο μεγαλύτερος είναι ο 60χρονος Ρέτζιναλντ Τζορτζ Φούλντς από το Τορόντο, ενώ από τους υποψηφίους 19 δεν διαθέτουν πτυχίο, 30 έχουν μάστερ, τέσσερις είναι γιατροί και έξι είναι άνεργοι.
Από αυτούς θα επιλεγούν 24, οι οποίοι θα ακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες που επικρατούν στον «Κόκκινο Πλανήτη» όταν έρθει η στιγμή του ταξιδιού το 2024, όταν θα σταλούν έξι ομάδες τεσσάρων μελών η καθεμία.
Οι επίδοξοι άποικοι δε θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γη, και θα πρέπει να αναζητήσουν νερό και οξυγόνο ενώ θα πρέπει να καλλιεργήσουν την τροφή τους. Βέβαια, προηγουμένως θα έχουν περάσει από ειδικές δοκιμασίες, ιατρικές εξετάσεις, ψυχολογικά τεστ, ενώ θα συμμετάσχουν σε «ομαδικές προσομοιώσεις» για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους να ζήσουν στον Άρη.
Επισημαίνεται, πως η επιφάνεια του Άρη είναι μια απέραντη έρημος, η ατμόσφαιρα αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα και η μέση θερμοκρασία ανέρχεται στους -63 βαθμούς Κελσίου.
Την ίδια στιγμή, μία τολμηρή «αρειανή» επιθυμεί να παραμείνει στον Άρη και να αποκτήσει παιδί!
Πρόκειται για την 24χρονη Μάγκι Λιου, φοιτήτρια Αστροφυσικής από τη Βρετανία, η οποία αποκάλυψε ότι θα ήθελε να τεκνοποιήσει όσο βρίσκεται στον πλανήτη Άρη, ενώ δήλωσε πως είναι ενθουσιασμένη γιατί πιστεύει πως θα μάθει πολλά από την εμπειρία αυτή και στόχος της είναι να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους ώστε να ενδιαφερθούν για την επιστήμη.
Μάλιστα, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρη αν θέλει να επιστρέψει στη Γη, επισημαίνοντας πως η μυική της δύναμη θα είναι διαφορετική έπειτα από χρόνια παραμονής στο Διάστημα.
Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή της πως το πρόγραμμα θα είναι τόσο καλά οργανωμένο που θα δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί μία κοινότητα στον Άρη.
mars_1
mars_2
mars_3
12
22
32

Πηγή :sfairika.gr